Onderwijs in het Rijksmuseum

Vanaf 24 maart zal in het Rijksmuseum te Amsterdam de tentoonstelling ‘Document Nederland’ van de fotograaf Carel van Hees (met als onderwerp onderwijs) te zien zijn.

Tot mijn grote vreugde heeft Van Hees zich beperkt tot het onderwijs in Rotterdam, van basisschool tot universiteit. Mijn eigen schoolverleden speelt zich af in Rotterdam en ik heb er ontzettend goeie herinneringen aan. De diversiteit aan nationaliteiten binnen school was ook toen al groot en had natuurlijk consequenties voor het onderwijs maar dat maakte het ook zo levend en zoals van Hees zelf zegt: “het onderwijs is het leven, onvermogen, presteren, falen, confrontaties en momenten van euforie.”

Zeker gaan zien die tentoonstelling!

24 maart tot en met 12 juni in het Rijksmuseum Amsterdam.

Meer informatie (Rijksmuseum).