Een nieuw schooljaar, een nieuw begin!

Na een lange, luie zomervakantie moet je er weer tegenaan. You love it or you hate it.

Kortom, sommigen houden eigenlijk wel van school en de regelmaat die dat met zich meebrengt maar er zijn ook mensen die het verschrikkelijk vinden om weer van alles te moeten en stress te hebben over proefwerken of PTA’s.

Op school zie je je vrienden, klasgenoten en favoriete docenten weer. Ennnn…die ene heimelijke liefde, waar je de hele vakantie over gedroomd hebt, eigenlijk smoorverliefd op was maar die na bijna twee maanden zo ontzettend tegenvalt. Tja… ook daarom is het fijn om weer een nieuwe start te maken.

Misschien heb je vorig schooljaar geleerd dat je je tijd beter in moet delen om ook nog wat over te houden voor leuke dingen. Wellicht heb je goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Je wilt het anders gaan doen om efficiënter met schoolwerk bezig te zijn en dus meer tijd over te houden voor sport, vrienden/vriendinnen of een bijbaantje.

Maar hoe ga je dat aanpakken? De eerste weken lukt het vast wel, want er wordt nog niet zoveel van je gevraagd maar daarna moet je toch echt weer aan het plannen en organiseren. Hoe vind je nu het juiste evenwicht en bereik je het beste resultaat? Je wilt goed scoren op school, want misschien ga je al examen doen en nadenken over een vervolgstudie maar je wilt ook lol hebben en andere dingen doen.

Of misschien begin je net in het voortgezet onderwijs en komt er veel te veel op je af om je ook nog te kunnen concentreren op je schoolwerk. Alles is spannend, nieuw en ook super leuk maar jammer genoeg moet er ook gewerkt worden. En hoe pak je dat nu zo goed mogelijk aan?

Kom gewoon eens een keertje kijken en proefdraaien bij Studysmart. De naam zegt het al, slim studeren. Dat klinkt natuurlijk heel erg wijs maar met studeren bedoelen we leren voor school en omgaan met huiswerk. Jou helpen om een goed evenwicht te vinden tussen huiswerk en vrije tijd. Misschien zeg je na een paar maanden, nu weet ik hoe ik het aan moet pakken, dan is ons gezamenlijk doel bereikt en heb je de basis gelegd voor je verdere schoolcarrière en je toekomst.