Brugklasbegeleiding

De overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs is groot! Op de basisschool werd alles voor je geregeld en nu moet je ineens zelfstandig je huiswerk plannen voor alle nieuwe vakken die je in het voortgezet onderwijs krijgt. Spannend en leuk maar ook best lastig.

Hoe maak je een goeie planning en begin je niet te laat met het leren voor een proefwerk? Kijk je het gemaakte huiswerk wel goed na, zodat je ermee aan de slag kunt voor een schriftelijke overhoring of een proefwerk?

Het is een kwestie van wennen en het aanleren van de juiste studiemethodiek. Vroeg leren studeren, werpt later zeker zijn vruchten af en legt de basis voor zelfstandig efficiƫnt studeren in het voortgezet onderwijs en in de toekomst.

Tijdens de brugklasbegeleiding wordt het huiswerk gecontroleerd en besproken, waardoor duidelijk wordt, wat goed en fout gaat. Wanneer het nodig is, wordt er meer aandacht besteed aan het plannen en structureren van het huiswerk. Als het goed gaat, wordt de begeleiding geleidelijk afgebouwd.

Begin je voortgezet onderwijscarriĆØre goed, want een goed begin is het halve werk!